POLITYKA PRYWATNOŚCI

SAVVY SOLE szanuje prywatność użytkowników Sklepu Internetowego, dostępnego pod adresem savvysole.com. Zależy nam, aby każdy, kto odwiedza tę witrynę, dokładnie wiedział, jak może chronić swoją prywatność. 

W razie wątpliwości, możesz skontaktować się z Administratorem Danych w SAVVY SOLE Daniel Prochowicz (NIP: 825-203-72-02) z siedzibą przy ul. Gołaszówiec 6, 21-400 Łuków, którym jest Daniel Prochowicz dostępny pod numerem telefonu +48 693 859 147 lub za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem: info@savvysole.com. Administrator Danych udzieli wszelkich informacji na temat Polityki Prywatności.

Jakie dane przetwarzamy?

Dane osobowe uzyskane za pośrednictwem formularza zamówień i/lub przy zakładaniu konta będą przetwarzane wyłącznie w celu realizacji zakupów w naszym Sklepie Internetowym.Jeśli dokonasz zakupu, będziemy przetwarzać następujące dane osobowe: imię i nazwisko, adres, numer telefonu, adres e-mail, historia zakupów, informacje na temat dostawy, historia płatności. W przypadku konieczności dostarczenia zamówienia dane osobowe mogą być udostępniane operatorom pocztowym lub przewoźnikom wyłącznie w celu dostarczenia zamówienia.

Jakie masz prawa?

Masz prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Jak długo przechowujemy dane?

Dane Twojego konta będziemy przechowywać tak długo, jak długo będzie aktywne Twoje konto. Masz prawo w każdym momencie zamknąć swoje konto; jeśli to zrobisz, Twoje dane zostaną usunięte.

Jaka jest podstawa prawna przetwarzania Twoich danych?

Dane przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b), c) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO).

 

PLIKI COOKIES

1. Poprzez piki “cookies” należy rozumieć dane informatyczne przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników, przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. W szczególności są to pliki tekstowe, zawierające nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

2. Witryna nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

3. Pliki cookies przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Operator wykorzystuje te pliki do:

a) możliwości logowania i utrzymywania sesji użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu
b) dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, w tym rozpoznania urządzenia
c) do tworzenia anonimowych statystyk z wyłączeniem możliwości identyfikacji użytkownika.
d) dostarczania Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

4. Pliki cookies wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.

5. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego

6. Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika. Ustawienia te mogą zostać zmienione przez Użytkownika w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę “cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenia użytkownika.

7. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

8. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą uniemożliwić poprawne działanie Stron Internetowych.